ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här plågas sköldpaddan när sugröret dras ur näsan

Alva Forsberg Fierro · 15 Aug 2015
Uppdaterad 15 Aug 2015
Sköldpaddan, en hane, under det smärtsamma ingreppet. 

Sköldpaddan, en hane, under det smärtsamma ingreppet.  Foto: Youtube Skämrdump


Hanen hade fått i sig ett 10-12 centimeter långt sugrör som fastnat i näsan.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under en studieresa i Costa Rica som forskarteamet hittade den lidande sköldpaddan. Först trodde de att sugröret var en mask, men ganska snart insåg det var en plastbit som en människa med största sannolikhet dumpat i havet, rapporterar The Telegraph.

De bestämde sig snabbt för att ingripa och allt de enda som de hade att tillgå var en schweizisk armékniv. I en video har forskarna filmat det åtta minuter långa och smärtsamma ingreppet när de drar ut plastbiten ur sköldpaddans näsa med hjälp av kniven.

LÄS MER: 500 000 djur offras under festivalen – nu stoppas den blodiga slakten​

Under processen började sköldpaddan att blöda. Teamet lyckades dock stoppa blödningen och desinficerade såret innan de släppte tillbaka honom i naturen igen.

– Han uppskattade inte ingreppet men vi hoppas att han nu kan andas lättare, säger Ms Figgener, en av forskarna till The Telegraph och tillägger:

– Den här videon visar varför plast är så förödande för det marina livet.

LÄS MER: Igelkottar används som levande fotbollar

Enligt en ny studie blir det allt vanligare att sköldpaddor får i sig plast så som plastpåsar och plastsugrör i tron om att det är mat. Det kan leda till infektioner, andningssvårigheter och i värsta fall döden, skriver The Telegraph.

Här kan du se videon, varning för starka bilder. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro