ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här poserar Jimmie Åkesson med vit makt-anhängare – "inget han var medveten om"

Natalie Demirian, Anton Gustafsson · 28 Maj 2019
Uppdaterad 28 Maj 2019
Den ena mannen har ett vit makt-budskap på sin tröja när han poserar med Jimmie Åkesson.

Den ena mannen har ett vit makt-budskap på sin tröja när han poserar med Jimmie Åkesson. Foto: Skärmdump från Facebook


Sverigedemokraternas partiledare har fångats på bild med en man med en tröja med ett vit makt-budskap. Nu kommenterar partiets presschef Henrik Gustafsson bilden. "Den bild som nu figurerar i media och det budskap som en individ i bilden företräder var självfallet inget som Jimmie var medveten om när bilden togs", säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen som håller om Jimmie Åkesson har en tröja med bokstäverna WPWW. Bokstäverna står för ”White pride world wide” och är slogan för den amerikanska nazistsajten ”Stormfront”.

Metro har varit i kontakt med mannen på bilden med tröjan som menar att bilden ”kanske är två-tre år gammal”. Men exakt när bilden, som publicerades på mannens sociala medier i dagarna, togs är inte bekräftat. Mannen säger vidare att Jimmie Åkesson inte ska beskyllas för bilden.

– Han har ingenting med mina kläder att göra, han ska inte beskyllas, det är inte som att vi umgås.

Sverigedemokraterna kommenterar nu bilden, som sprids i sociala medier. Partiets presschef Henrik Gustafsson förklarar att Jimmie Åkesson besöker massor av städer och att det då är svårt att hålla koll på alla han träffar och tar bild med.

– Han har träffat tusentals människor för att prata politik med valarbetare och väljare. Han har således även ställt upp på bild med en enorm mängd människor under samma resa skriver han i ett mejl till Metro.

Henrik Gustafsson vill också vara tydlig med att budskapet på tröjan inte har något med SD att göra.

– Den bild som nu figurerar i media och det budskap som en individ i bilden företräder var självfallet inget som Jimmie var medveten om när bilden togs, inte heller är det något som är representativt för varken Jimmie Åkesson eller Sverigedemokraterna som parti.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro