ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här pratar hon med mansröst – SVT-missen blev en klicksuccé

david gustavsson · 20 Mar 2015
Uppdaterad 20 Mar 2015
Skärmdump från SVT Den kvinnliga programledaren pratade med en mans röst i morgonsändningen.

Skärmdump från SVT Den kvinnliga programledaren pratade med en mans röst i morgonsändningen.


Tittarna kliade sig i huvudet. Värmlandsnytts programledare pratade med en mans röst i morgonsändningen. Klippet har nu blivit en viral delningssuccé.

klar

Artikellänk är kopierad

Värmlandsnytts programledare Maria Dahlin förbryllade tittarna. Rösten som presenterade nyheterna tillhörde definitvt en man. 

Anledningen var att dessa sändningar som går ut över Värmland numera spelas in i Göteborg. I måndags var första gången man sända ut på det här nya sättet. För att vara på säkra sidan så kördes även en sändning med en manlig programledare från studion i Karlstad som vanligt.

– SVT har valt att centralisera själva utsändandet av våra korta morgonsändningar för att spara resurser att använda till mer reportrar på fältet och fler redaktioner, säger Tomas Skoglund, redaktionschef på Värmlandsnytt till SVT.

Och allt verkade fungera som det skulle. I kontrollrummet kom både bild och ljud från den kvinnliga programledaren i Göteborg. Men ett par timmar senare ringde en tittare från Säffle.

– Han frågade förbryllat hur det kunde komma sig att det var en kvinna i bild men en manlig röst, och vi var först lika förbryllade vi, säger Tomas Skoglund. 

Felsökningen visade att vissa tittare fick in ljudet från studion i Karlstad istället från Göteborg. 

Här kan du se det galna klippet.

klar

Artikellänk är kopierad

david gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro