ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här protesterar Zea mot homofobisk präst – med en pride-flagga

Alva Forsberg Fierro · 1 Jul 2015
Uppdaterad 1 Jul 2015
Zea, som är en förespråkare av allas lika rätt till att gifta sig, valde att bemöta prästens predikan med en tyst protest.

Zea, som är en förespråkare av allas lika rätt till att gifta sig, valde att bemöta prästens predikan med en tyst protest. Foto: Youtube skärmdump


Förstaklassaren Zea från Ohio, USA, har gjort det klart och tydligt att det aldrig är för sent att bli aktivist.

klar

Artikellänk är kopierad

En dag efter nyheten att USA:s högsta domstol beslutat att tillåta samkönade äktenskap i hela landet hölls en festival i Ohio. Där befann sig Zea, men också en präst som stod och talade emot homosexuellas rättigheter, rapporterar Daily Mail.

– Den här världen kommer att ge dig hjärtvärk, den kommer att ge dig skilsmässa och smärta och Jesus är vår räddare, säger han i videon som Ryan Bowling, en festivalbesökare lagt upp på Youtube.

LÄS MER: Samkönade äktenskap i hela USA

Zea, som är en förespråkare av allas lika rätt till att gifta sig, valde att bemöta prästens predikan med en tyst protest. Hon gick fram till prästen och sträckte ut sin regnbågsfärgade pride-flagga mitt framför näsan på honom, utan att säga ett enda ord.

Enligt Ryan Bowling, ändrade prästen sitt tonfall när Zea stegade fram.

– Hans röst blev mycket vänare när hon kom nära honom, säger han.

Medan prästen fortsatte att predika fick Zea stöd från flera festivalbesökare som gick fram och gav henne en high-five. En man blev så inspirerad av hennes aktion att han tryckte en t-shirt med ett foto av henne och prästen som han nu säljer på en webbsida. Intäkterna går till Zea och hennes familj och tanken är att de ska skänka pengarna till välgörande ändamål.

LÄS MER: Birger, 29, känner sig utsatt – som homosexuell i kyrkan

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro