ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här räddas pojkarna – se hjältarnas film från grottan

David Peterson · 11 Jul 2018
Uppdaterad 11 Jul 2018

Thailändska Navy Seals har släppt en film från räddningsaktionen i grottsystemet Tham Luang Nang Non. Videon visar hur dykarna räddar fotbollslaget.

klar

Artikellänk är kopierad

Thailands marin, Thai Navy Seals, har släppt en video från räddningsaktionen i det thailändska grottsystemet Tham Luang Nang Non där tolv unga killar och deras fotbollstränare satt fast i flera veckor.

”Vi kommer inte att glömma de arton dagarna då världen gick samman för att få hem de tolv fotbollspojkarna och deras tränare. Och vi kommer att komma ihåg uppoffringarna, modet och kämparglöden”, skriver de på Facebook.

Videon visar hur dykarna tar sig ned i det gyttjiga vattnet och räddar fotbollslaget ”Wild boars”.

Pojkarna och tränaren plockades ut ur grottan i etapper men i går kom beskedet om att samtliga räddats. Nu vårdas de på sjukhus där de har fått fått vaccin mot rabies och stelkramp. Enligt Thongchai Lertwilairattanapong vid Thailands hälsodepartement ska några av de sista pojkarna som räddades ha fått lunghinneinflammation, skriver The Telegraph.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro