ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här räddas svensken efter olycka på färja

Josefin Svenberg · 23 Maj 2014
Uppdaterad 23 Maj 2014
Mannen spändes fast på en bår och lyftes över från kryssningsfartyget till räddningsbåten.

Mannen spändes fast på en bår och lyftes över från kryssningsfartyget till räddningsbåten. Foto: WSVN


En 32-årig svensk man skadades allvarligt i en fallolycka ombord på ett kryssningsfartyg utanför Miami i måndags. Nu har videon från den dramatiska räddningsaktionen släppts.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen ska ha fallit och slagit i huvudet ombord på ett kryssningsfartyg.
Mannen ska ha fallit och slagit i huvudet ombord på ett kryssningsfartyg.Foto: WSVN
På torsdagen vårdades den 32-årige svensken fortfarande på Mercy Hospital i Miami, enligt WSVN. Hans tillstånd ska vara allvarligt men stabilt.
På torsdagen vårdades den 32-årige svensken fortfarande på Mercy Hospital i Miami, enligt WSVN. Hans tillstånd ska vara allvarligt men stabilt.Foto: WSVN
Hela aktionen bevittnades av kryssningspassagerare som stod på däck, och gav räddningspersonalen applåder när jobbet var utfört.
Hela aktionen bevittnades av kryssningspassagerare som stod på däck, och gav räddningspersonalen applåder när jobbet var utfört.Foto: WSVN

Det var i måndags kväll lokal tid som räddningstjänsten i Miami fick rycka ut till ett kryssningsfartyg för att undsätta en skadad 32-åring från Sverige. Mannen ska ha fallit och slagit i huvudet ombord, rapporterar den lokala tv-kanalen WSVN.

De visar en video från räddningsaktionen, där mannen spändes fast på en bår och lyftes över från kryssningsfartyget till räddningsbåten. Hela aktionen bevittnades av kryssningspassagerare som stod på däck, och gav räddningspersonalen applåder när jobbet var utfört.

– Det är en riskfylld aktion, men vi är rutinerade, säger Robert Hevia på räddningstjänsten i Miami till WSVN.

– Patienten behövde komma till sjukhuset för att få akut vård.

På torsdagen vårdades den 32-årige svensken fortfarande på Mercy Hospital i Miami, enligt WSVN. Hans tillstånd ska vara allvarligt men stabilt.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro