ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här råder säsongens smaker

Karin Ericson · 25 Okt 2013
Uppdaterad 8 Dec 2016

Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Daniel Lindgren öppnar egen krog där svenska och franska smaker samsas. I klassisk och stilren ton blandas rätter – som du vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Foto: Kinga Lezanska Sjölin

RECENSION: The More Bistro

The More Bistro är lätt att missa.  Alla som cyklar Norra Skolgatan mot myllret på Möllan cyklar förbi och missar således också en ny restaurang. Det är Daniel Lindgren, tidigare köksmästare på Atmosfär som efter många år ville skapa något eget och flyttade in till hotellets runda restaurangdel som tidigare huserade baren Retro.

Daniel jobbade länge som köksmästare på Atmosfär, utvecklades tillsammans med ägaren Henrik Regnér och gav restaurangens meny sin ton och stil med val av råvaror. Klassiskt, stilrent och vänligt. En stil som Daniel tagit med sig till sitt nya ställe. Även här är det mellanstora rätter som gäller, varken indelade i för- eller huvudrätter utan det är fritt att blanda hur man vill.

Rätterna följer säsong och tillgång vilket är ett ödmjukt sätt att se på sin matlagning och ett sätt att alltid laga med bra råvaror vilket ger bättre förutsättningar för en god måltid.

Bekanta svenska smaker, men även inspirerat från det stora matlandet Frankrike.

Lokalen är svår. Den är en doldis som huserat klubbar och trots att det gått att äta här finns det ingen historia i huset som lockar ätande gäster. Kanske kan Daniel ändra på det.

Han har gjort den runda lokalen mysigare med lampor i en varm brun färgskala, stolar mjukt snidade i trä och skira gardiner som blottar uteserveringen på gården. Baren finns kvar och utgör en bra plats för väntande hotellgäster.

Jag älskar tempererat ägg. Här serveras det i en liten skål tillsammans med en fin bit hummerkött. Ägget saknar dock den precisa konsistens och krämighet som krävs.

Även om hummern är fantastisk och det bruna hummerskummet likaså flyter allt runt och blir en, inte så god, äggsoppa. Där-emot är terrinen ett fullkomligt lyckokast. Sammetslen gåslever varvat med ankrillette skapar en randig skiva terrin som serveras med en grym hemgjord marmelad på aprikos samt en iskall tryffelglass. Den toppar vårt besök, gör sig hörd och sätter sig på minnet medan torskryggen på bädd av purjolök och dov tryffelsås liksom griskinden var vällagade men gick ganska obemärkt förbi.

Om varje rätt på The More Bistro skulle tala lika högljutt som terrinnen skulle Malmöborna börja tala om den nya krogen på Möllan. Men än så länge är matlagningen en något mer tystlåten och svajig version av stabila Atmosfär.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro