ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här rånar 17-åringen mäklarkontor

John Lindblom · 8 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011
17-åringen slog till mot ett av Swedbanks kontantlösa kontor och försökte därför råna Fastighetsbyråns mäklare i en närliggande lokal. Nu åtalas han.

17-åringen slog till mot ett av Swedbanks kontantlösa kontor och försökte därför råna Fastighetsbyråns mäklare i en närliggande lokal. Nu åtalas han.


Slog till mot bank – som var kontantlös. Gav sig i stället på mäklare i lokalen bredvid. Åtalas nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Den unge rånaren skriker till, rusar in i lokalen och avslossar ett skott i taket. Det misslyckade bankrånet slutar med att chockade mäklare tvingas lämna ifrån sig mobiler under pristolhot. En 17-åring åtalas nu för två grova rån i Stockholm. Polisen var tidigt övertygade om att gärningsmannen skulle råna Stockholmsbanken på kontanter den 23 augusti i år. Men när han förstod att han slagit till mot ett av Swedbanks kontantlösa kontor försökte han i stället råna Fastighetsbyråns mäklare i närliggande ­lokaler. Åklagaren påstår att 17-åringen också var inblandad i det brutala yxrånet mot en guldsmedsaffär på Nybrogatan tidigare i somras. Två gärningsmän flydde på moped med guldsmycken värda 2 miljoner kronor. Åklagaren åtalar nu 17-åringen och en 28-årig man för att ha tvingat till sig guldet med yxa som gärningsmännen även slagit sönder montrarna med. 17-åringen nekar till brott men i båda fallen anser åklagaren att bevisningen är tillräcklig för fällande dom. Mäklarna som hotades på ett av Fastighetsbyråns kontor klarade sig undan fysiska skador men ett par av dem ska ha chockats svårt. Gärningsmannen använde en så kallad start­pistol inne i det kombinerade bank- och mäklarkontoret. Mäklarnas mobiltelefoner påträffades slängda i närheten av den plats där 17-åringen greps. Stora delar av rånbytet från guldsmedsaffären har påträffats.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro