ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här såldes sprit till unga

Ann Hagman · 11 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Polisen slog till när ungdomarna kom ut med flaskor

klar

Artikellänk är kopierad

En minilivsbutik på Södermalm misstänks för om­fattande försäljning av svartsprit till ungdomar.

Polisen har gjort husrannsakan i affärslokalen och hemma hos butiksinnehavaren. Totalt beslagtogs 89 flaskor starksprit som inte säljs på Systembolaget utan kommer från utlandet.Rektorn på en närliggande skola har skickat brev till elevernas föräldrar.– Jag har informerat om det jag har fått veta av polisen. Jag hoppas de bojkottar den här butiken. För vår del får vi se var ärendet befinner sig till hösten, säger rektorn.

Närpolisen bekräftar att det pågår en utredning om grov olovlig försäljning av alkohol i en butik i området. Polisen slog till när ungdomarna kom ut med flaskor.– För ett halvår sedan fick vi in en anmälning om att det pågått likadan försäljning i samma butik. Därför betecknas brottet som grovt nu, säger Rita Zwierz Hedlund, närpolis­chef.När Metro besöker butiken säger biträdet att hon inte vet något om langning. Ägaren kommer att vara bortrest en månad och hon vill inte lämna ut hans nummer.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro