ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här säljs ettan – med styfar kvar

Petter Sundsten · 27 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
På tisdagen såldes en etta i Hornstull på offentlig auktion. Den lyckliga vinnaren fick inte bara ett nytt hem utan även en ny rumskamrat. I priset ingick styvfar som vägrar flytta ur sitt tidigare hem. Nu blir det köparens första uppgift att avhysa styvfar. 

På tisdagen såldes en etta i Hornstull på offentlig auktion. Den lyckliga vinnaren fick inte bara ett nytt hem utan även en ny rumskamrat. I priset ingick styvfar som vägrar flytta ur sitt tidigare hem. Nu blir det köparens första uppgift att avhysa styvfar.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

SÅLD! Första, andra… och tredje! Lägenheten med styvfar är såld för 1,625 miljoner!– Det känns bra, säger köparen som vill vara anonym.

Intresset var stort då en etta vid Hornstull på Södermalmi Stockholm på tisdagen såldes på offentlig auktion. Det var en ovanlig budgivning, eftersom lägenheten säljs med en person som bor kvar, som köparen själv måste avhysa.

Den kvinnliga ägaren gick bort för några år sedan, men kvinnans man hade dold samäganderätt. Dottern till kvinnan har länge velat få ut sin del till dödsboet – och efter flera år beslöt Stockholms tingsrätt att lägenheten skulle säljas på offentlig auktion.

Hur känns det att köpa en lägenhet med en person som bor kvar?– Nja … det känns spännande … kanske …

Kvadratmeterpriset blev 44 000 kronor och snittpriset på sålda södermalmsettor av Svensk fastighetsförmedling ligger på 54 000. Men då ingår å andra sidan inte styvfar.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro