ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här samlas superstjärnorna i en video för att utmana Spotify

Aron Andersson · 31 Mar 2015
Uppdaterad 31 Mar 2015

Foto: Tidal / Facebook


I en ny video samlas Madonna, Nicki MInaj, Rihanna, Daft Punk, Chris Martin, Kanye West och Beyoncé vid ett bord. Deras mål: utmana Spotify.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är en kändistung video som nu släppts för musiktjänsten Tidal. Under måndagskvällen förväntas artisten Jay Z hålla en videosänd presskonferens klockan 23 där han ska berätta mer om sin nya tjänst.

Men i den video som släpptes på Tidals officiella Facebook-sida redan tidigare på måndagen syns bland annat Nicki Minaj, Madonna, Rihanna, Arcade Fire, Beyoncé, Daft Punk, Jack White och andra världsartister som förväntas samarbeta med Tidal.

Enligt källor till Breakit har flera artister gått med på att släppa nytt material exklusivt för Tidal vilket innebär att Spotifyanvändare skulle bli utan musik, åtminstone under en period. Sajten skriver att den som lyssnar på Spotify kan få vänta flera månader på ett Kanye West-album samtidigt som det släpps direkt på Tidal.

Inför måndagens presskonferens har en kampanj genomförts på sociala medier, där flera av artisterna ovan bytt sina profilbilder mot den ljusblå färg som representerar Tidal.

#TidalforAll blev snabbt en trendande hashtagg på Twitter vilket visar att många pratar om tjänsten inför presskonferensen. En viss popularitet fick även hashtaggen #RIPSpotify, alltså ”Vila i frid Spotify”, vilken används för att antyda att Tidal skulle innebära dödsstöten för den svenska musiktjänsten.

Tidigare i år köpte Jay Z Aspiro, som utöver Tidal också har musiktjänsten Wimp. Enligt Breakit kommer Wimp att försvinna i samband med att mer kraft läggs på Tidal.

Det har från flera artisters håll uttryckts ett missnöje över att ersättningarna från Spotify är för små och med Tidal ska fördelningen av intäkterna se annorlunda ut. Enligt Breakit har flera artister erbjudits delägarskap i tjänsten.

Spotify har valt att göra ett skriftligt uttalande i frågan.

"Vi vill erbjuda all världens musik på vår tjänst, men det har varit sporadiska begränsningar på Spotify ända sedan tjänsten skapades. Vi vet av erfarenhet att dessa saker händer, de kommer och går, och vi fortsätter att växa exponentiellt genom att leverera en bra produkt för våra användare och artisterna som de älskar"

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro