ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här ser du på gratis tv direkt på internet

Nanok Bie · 10 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Allt fler säger upp sina tv-abonnemang och vägrar betala tv-licens till förmån för allt tv-, film och videoinnehåll som man numera hittar på nätet.Förutom att ladda ner filmer eller tv-serier kan man också helt gratis prenumerera och titta på en mängd tv-serier som är speciellt utformade för att passa på nätet. Både iTunes och Hulu funkar bra innehållsmässigt om man är i USA, men sämre i andra territorier, detsamma gäller BBC:s iPlayer. Här är några av de mest spännande sajterna just nu som går att nå från hela världen.

Miro

Ett program man laddar ner gratis och som på ett enkelt sätt ger dig till­gång till mer än 6 000 olika tv- och webbprogram. 

Förutom att man hittar en mängd bra ”riktiga” tv-program som The Simpsons eller Sesame Street finns här också många bra okända podcastlik­nande tv-program.

Miro fungerar som en manager för podcast-serier och du väljer själv vilka serier du vill börja prenumerera på, och så laddas de ner i bakgrunden.

Blip.tv

En av nätets mest ambitiösa podcastsajter där en mängd tv-liknande serier samlas, och många av dem håller hög kvalitet både innehållsmässigt och till upplösning/ljud.

Många tror att nätet bara är fyllt av trams och underhållning, men de flesta tv-sajter erbjuder allt från dokumentärer och nyheter till. Trams.

Vill man se bra dokumentärer och diskussionsprogram finns det flera att välja på. När man ser det här är det uppen­bart att många slösar bort sina liv vid kalkylbladen.

Revision3

En podcast/tv-seriesajt med inriktning på nätet och de lite mer tekniska områdena, som prylar, bilar och liknande.

Även här håller man hög kvalitet på sina produk­tioner och publicerar löpande aktuella inslag om allt från spel till nya mobiltelefoner eller webbsajter.

Är du internetnörd och inte har någonting emot den loja amerikanska vinkeln på nätet så är Revision3 den perfekta sajten.

Channel­ Chooser

En väl uttänkt och formgiven internettevetjänst där man kan välja bland en mängd kategorier av innehåll, som ”tecknat”, ”komedi”, ”djur” eller ”utbildning”.

Här blandas material från stora kanaler som Fox eller Discovery med användargenererat material.

Här påstås finnas över 3 000 ”kanaler”, men många är hemmagjorda och håller inte den kvalitet man är vad vid från teve. Dock, en hel del bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro