ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här shoppar de i det olagliga varuhuset

Evelina Olsson · 11 Dec 2012
Uppdaterad 11 Dec 2012

Två män sålde såväl öl, sprit och narkotikaklassade tabletter som chips och korv i svartbutiken i villan i skånska Kävlinge. Enligt en köpare har affären haft öppet sedan 2005.

klar

Artikellänk är kopierad

Här shoppar de i det olagliga varuhuset 
  Männens egen övervakningskamera fångar de köande kunderna på bild. Männen i bakgrunden står beredda att få betala varsitt ölflak.
Här shoppar de i det olagliga varuhuset Männens egen övervakningskamera fångar de köande kunderna på bild. Männen i bakgrunden står beredda att få betala varsitt ölflak.Foto: Polisen
Utländska cigaretter fanns också i  sortimentet.
Utländska cigaretter fanns också i  sortimentet.Foto: Polisen
Hyllor med läkemedel som såldes i källarbutiken.
Hyllor med läkemedel som såldes i källarbutiken.Foto: Polisen
Varorna stod prydligt uppradade i källaren i villan.
Varorna stod prydligt uppradade i källaren i villan.Foto: Polisen
Den här bänken har fungerat som en regelrätt butiksdisk.
Den här bänken har fungerat som en regelrätt butiksdisk.Foto: Polisen
Ölflak står upptravade bredvid godiset.
Ölflak står upptravade bredvid godiset.Foto: Polisen
Den här bänken har fungerat som en regelrätt butiksdisk.
Den här bänken har fungerat som en regelrätt butiksdisk.Foto: Polisen

Rökta korvar, inlagd gurka och chokladkakor. Utbudet i den prydliga illegala källarbutiken i Kävlinge var tillräckligt för att fylla både matkassen, medicinhyllan och spritskåpet. Nu åtalas två män, varav en sjukpensionär, för att ha sålt svartsprit, narkotikaklassade läkemedel och cigaretter under affärsmässiga former.

– Alla kände till den här affären, man kunde handla när man ville och utbudet var bra. Men jag vet att grannarna störde sig på det här, det hände att berusade köpare körde in i deras staket, säger en köpare till Metro.

En nedtrampad stig från parkeringsplatsen in till mannens trädgård ledde polisen till svartbutiken som upptog flera rum i villans källare. En ringklocka uppmärksammade när kunder steg in och i det första rummet stod kundkorgar och livsmedel prydligt uppradade på hyllor. I det andra rummet fanns öl och i det tredje rummet längst bort starksprit. Bland bevisen mot de två männen som nu åtalas finns bland annat polisens spaningsuppgifter där man noterat uppemot 30 kunder som anlänt till svartbutiken under en timme. En övervakningskamera som de åtalade ska ha monterat upp i källarlokalen används nu som bevis mot dem själva. Filmen visar tydligt hur handeln pågår och fångar även en av männen under vad polisen misstänker vara en ”inventering”. De åtalade nekar till brott som enligt åtalet ska ha pågått under våren och försommaren 2010. Den köpare som Metro talat med menar dock att handeln pågått betydligt längre än så.

– Jag vet folk som handlat där sedan 2005–2006, säger mannen. 

De två männen åtalas för grov olovlig försäljning av alkoholdrycker, olovligt innehav av alkoholdrycker, olovlig befattning med punktskattepliktiga varor samt narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro