ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här sitter den gripne piloten

Anders Göransson · 28 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Den gripne 34-åriga piloten sitter på Kronobergshäktet i Stockholm.

Den gripne 34-åriga piloten sitter på Kronobergshäktet i Stockholm. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Gripandena skedde söndags morse på flera olika platser i Stockholmsområdet med hjälp av polisens nationella insatsstyrka. Misstanken är grovt rån, respektive medhjälp till grovt rån.

En av de gripna är en 34-årig svensk man som har helikoptercertifikat som har varit intressant i utredningen kring värderånet i Västberga redan från den första dagen. Hans hem genomsöktes i går av polisen i jakt på bevis.

Advokat Leif Silbersky har utsetts till mannens offentlige försvarar och hade en genomgång med sin klient i går eftermiddag på Kronobergshäktet.– Han säger att han inte har med det här rånet att göra vare sig direkt eller indirekt, säger Silbersky till Metro.

Polisen var i går mycket förtegen och ville inte släppa någon information om de anhållna – vare sig deras antal, ålder, kön eller nationalitet. Det är oklart om någon del av bytet har hittats.– Utredningsläget är för känsligt. Vi vill inte hjälpa våra motståndare som finns på andra sidan, säger Arne Andersson operativ chef på rikskriminalen.

Han betonar att polisen fortfarande är en bra bit från att kunna lagföra någon för brottet.

helikopterrånet
helikopterrånet

Detta har hänt:

Tidigt den 23 september stjäl rånarna en helikopter och landar på taket till G4S:s värdedepå i Västberga i södra Stockholm.Tre beväpnade förövare firas ner, krossar takfönstret och tar sig in i lokalen. Med hjälp av en stor motorkap tar de sig in i gallerburarna där pengarna finns, och vinschar upp bytet i helikoptern. Samtidigt har polisens helikopter satts ur spel med en falsk bomb. Helikoptern försvinner fullastad från platsen, och hittas i Arninge. Bytets storlek är inte offentliggjord, men antas vara gigantisk. G4S har utfärdat en belöning på 7 miljoner kronor för uppgifter som leder till att brottet klaras upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro