ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Här sjunger idoldeltagarna för kronprinsessparet

Simon Krona · 21 Okt 2017
Uppdaterad 21 Okt 2017

Kronprinsessparet fick sig ett oväntat smakprov inför Idols fredagsfinal när Hanna Ferm, Jemina Hicintuka och Kevin Klein plötsligt dök upp på Gen-pep Forum.

klar

Artikellänk är kopierad

Representanter från både regeringen, näringslivet och kungahuset samlades i dag i Karolinska institutets lokaler i Stockholm för att delta i GEN-PEP Forum – ett evenemang som syftar till att samla alla krafter i samhället för att förbättra barn och ungas möjligheter till ett hälsosamt liv.

Bland gästerna på scen fanns social- och idrottsminister Annika Strandhäll (S) och affärskvinnan Christina Stenbeck.

LÄS MER
Klippet med Estelle har charmat tusentals

– Alldeles för många, både barn och vuxna, lever på ett sätt som riskerar att göra oss sjuka, sa kronprinsessan Victoria från scen.

Förmiddagen rymde föreläsningar om hur fysisk aktivitet förbättrar hälsan, panelsamtal mellan näringslivstoppar och Friluftsfrämjandet.

Prins Daniel avrundade förmiddagen med att berätta om varför han och kronprinsessan valde att ta initiativ till organisationen GEN-PEP.

– Sex år. Det är skillnaden i livslängd mellan en välutbildad och en lågutbildad person i vårt land. Vi kan inte acceptera att vissa liv rymmer så många färre dagar än andras liv bara för att du råkar födas i en familj med sämre socioekonomiska förutsättningar, sa prins Daniel.

Under eftermiddagen samlades några av deltagarna för att diskutera hur de kunde samarbeta för att vända trenden med stillasittande barn och unga.

Men innan dess fick sig kronprinsessparet en oväntad show från Idoldeltagarna Hanna Ferm, Jemin Hicintuka och Kevin Klein. Se framträdandet i klippet ovan.

pil
GEN-PEP

Generation Pep (GEN-PEP) är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus.

Metro är en av GEN-PEPs samarbetspartners.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro