ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här ska 360 hundar och två katter fira nyår – för att slippa fyrverkerier

Emmelie Wallroth · 26 Dec 2014
Uppdaterad 26 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

För många hundar och hundägare är nyårsnatten en mardröm. Men nu finns det en tillflyktsort för den smällrädda vovven. 

Idén kom till vid nyår för två år sedan när en gäst på Clarion Hotel Arlanda sa till personalen att det var ”fantastiskt” att bo där med hund på nyårsafton.

I området kring Arlanda är det nämligen förbjudet med smällare och fyrverkerier – och därför är nyårsnatten tyst, stilla och perfekt för hundar som är rädda för oljuden.

– Förra året hade vi 156 hundar, två katter och en papegoja här. I år har vi drygt 360 hundar och två katter inbokade. Man vill ha ett nyår där alla kan njuta, säger Jessica Norgren, hotellchef på Clarion Hotel Arlanda till Metro.

Men det gäller att vara ute i god tid – rummen har varit fullbokade sedan två månader tillbaka och nu är det väntelistan som gäller. I år är ungefär hälften av hotellets alla rum speciella ”happy dog”-rum där hundarna kan vistas under natten.

– Då kan familjen antingen äta middag i restaurangen eller beställa room service och äta tillsammans med hunden, säger Jessica Norgren.

SVT har träffat en matte som har valt att fira nyår på hotellet tillsammans med sin hund.

– Vi ska sitta på rummet och äta godis, säger hon till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro