ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här skäller Gustav, 24, ut alla som klagar på väghållningen

Ida Gustafsson · 15 Jan 2016
Uppdaterad 15 Jan 2016
Lastbilschauffören Gustav Schill spelade in en film där han avreagerar sig mot bilförare som skyller på väghållare när det är halt och svårt att köra på vägarna.

Lastbilschauffören Gustav Schill spelade in en film där han avreagerar sig mot bilförare som skyller på väghållare när det är halt och svårt att köra på vägarna. Foto: TT/Skärmdump


Gustav Schill, 24 har tidigare kört både plog- och sandbil och han har tröttnat på folk som gnäller på hur vägarna sköts. I en video på Facebook tar han ut sin ilska på bilförare som skyller på väghållarna: Ni är totalt värdelösa på att köra bil”.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i onsdags som Vännasbon Gustav Schill spelade in klippet och la upp det på Facebook. I det över tre minuter långa klippet tar Gustac Schill ut sin ilska på alla bilförare som gnäller på väghållarna för att det är halt eller svårt att komma fram. 

När man ser på klippet får man känslan av att du irriterat dig på detta ett tag? 

– Ja, det har jag. Det återkommer varenda år, det är på sociala medier det träder i kraft. Runt 90 procent av inläggen är gnöl och gnäll på hur vinterväghållningen sköts. I klippet överdrev jag en del, men jämför man med andra länder har vi vägar som det faktiskt går att köra på. 

► LÄS MER: 25 tips för säker vinterbilkörning

Sedan han la upp klippet har det fått tusentals delningar och gillamarkeringar, ett genomslag han själv inte räknat med: 

– Det är helt sjukt, jag tänkte aldrig på omfattningen, man har sin vänkrets och det är den man lägger upp saker till, säger han. 

► LÄS MER: Jonna, 26: Sluta kolla Facebook bilförare – kolla på vägen i stället 

För närvarande kör Gustav Schill lastbil, men han har tidigare kört både plog- och sandbil och vet hur det är att arbeta med vinterväghållning. Även om han bor och har jobbat i Västerbotten säger han att hala vintervägar kommer som en chock för många bilförare. 

– Vi har haft regn hela vintrarna och extrem halka. När det blir så finns det inte några resurser på på jorden att hålla efter, det finns inte skattepengar att hålla efter det. Det är mellan fem på morgonen till klockan sju, det är den tiden snöröjaren har på sig. För man får ju inte väcka dem om man kör tidigare, för att plogen låter för mycket. Det saknas förståelse för yrket, säger han. 

Se klippet här nedan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro