ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här skärs getens ben av med sekatör

Jenny Sköld · 19 Apr 2012
Uppdaterad 19 Apr 2012

Levande djur används för att lära upp fältläkare. Nu vill djurrättsorganisation PETA få ett stopp på djurplågeriet i amerikanska försvaret. OBS: STARKA BILDER I VIDEON.

klar

Artikellänk är kopierad

Här skärs den levande, men bedövade, getens ben av med en sekatör. Stympningen som visas i videon ska ha skett under övning med militära instruktörer, som enligt en hemlig källa kontrakterats av det amerikanska försvaret. Klippet har läckt ut till djurrättsorganisationen PETA, som har publicerat den på nätet för att uppmärksamma den grymma behandlingen av djur inom det amerikanska försvaret. 

Övningen används för att förbereda soldater och fältläkare för verkliga krigssituationer där det kan bli nödvändigt att snabbt agera för att rädda livet på skadade kolleger.

PETA menar att det alternativ som nu är vanligast förekommande i sådana övningar med där djur ersatts av simulatorer fungerar lika bra, om inte bättre som övning. 

Kustbevakningens talesman Jamie C. Frederick medger att traumaträning med levande djur har använts av Kustbevakningen, men säger sig inte kunna avgöra om det är deras anställda som syns i videon.

Han försvarar dock användandet av levande djur i övningarna.

"Djur som används i traumaträning stöds och leds av erfarna veterinärer", skriver han i en kommentar till CBS News.

Han menar att träningen är ovärderlig, även i fredliga katastrofsituationer, som efter jordbävningen i Haiti.

PETA har vänt sig till Pentagon för att få stopp för traumaträning med levande djur. De har också uppmanat amerikanska Jordbruksdepartementet att utreda "den uppenbart allvarliga kränkningen av djurskyddslagen".

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro