ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här skjuter polisen 12-årige Tamir

Tomas Lundin · 27 Nov 2014
Uppdaterad 27 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Soft air gun-pistolen som Tamir bar saknade markering om att det rörde sig om en leksak.
Soft air gun-pistolen som Tamir bar saknade markering om att det rörde sig om en leksak.Foto: TT

Polismannen avlossade sitt vapen inom två sekunder efter att han klev ur bilen. Videon som visar hur 12-årige Tamir Rice skjuts till döds har nu offentliggjorts. 

Förra veckan rapporterade Metro om hur en tolvårig pojke med en soft air gun-pistol sköts till döds i Cleveland Ohio. Pojken ska ha gått runt och siktat på förbipasserande på en lekplats och när polismannen larmades till platsen uppfattade han inte att det handlade om en leksakspistol. Tamirs pistol ska ha saknat den brandgula markering som ska visa att det rör sig om en leksak.

– Vår uppfattning är att situationen kunde ha undvikits och att Tamir fortfarande skulle vara här med oss, säger familjen i ett uttalande enligt Washington Post

Dödsskjutningen har vållat kraftiga protester i staden. 

– Vi hedrar familjens önskningar genom att släppa den här videon och också för att vara öppna, rättvisa och ärliga med vårt samhälle, säger vice polischefen Edward Tomba.

I larmsamtalet ska mannen som ringde ha sagt att det förmodligen rörde sig om en leksakspistol, men den informationen ska i sin tur aldrig ha nått polisen. Videon visar hur polismannen kör upp på lekplatsen, går ur bilen och skjuter nästan omedelbart. Innan dess ska han ha ropat till tolvåringen att visa sina händer tre gånger. 

Tamir Rice sköts med ett skott i magen och dog senare av sina skador.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro