ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här sköt mannen vilt bland barnen

Patrick Ekstrand och Madeleine Korneliusson · 22 Feb 2013
Uppdaterad 22 Feb 2013
Här sköt mannen vilt bland barnen Gårdagens händelse har skapat stor oro bland barnfamiljerna i området.

Här sköt mannen vilt bland barnen Gårdagens händelse har skapat stor oro bland barnfamiljerna i området. Foto: Christina Blom


Ljudet av flera skott överröstade sorlet av lekande barn på Zenitgatan i Berg-sjön i går eftermiddag.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen rubricerar ärendet som mordförsök då vittnen har sett en yngre man skjuta mot en bil som försvann från platsen – men sent i går kväll hade ingen skottskadad person kommit in till akuten.

– Vi har många uppgifter från vittnen, både barn och vuxna. Det är många som pratar om att det var en yngre man, säger polisens talesman Björ Blixter och lägger till att allt tyder på att gärningsmannen avlossat skott mot en lägenhet för att skrämmas innan han siktade mot bilen.

– Jag förmodar att någon från lägenheten har satt sig i bilen för att köra därifrån, säger han.

Sent i går kväll hade vare sig bilen eller föraren påträffats.

Polisen skickade flera patruller och en helikopter till området när larmet kom klockan 15.44. När Metros reporter kommer dit en dryg timme senare hade polisen redan försvunnit. Med sig tog de tomhylsor som hittats på marken. Utan polisens avspärrningar ser det ut som det brukar göra på platsen, men en förbipasserande mamma med barnvagn säger att hon känner sig allt mer otrygg i området och att hon ogärna går ensam till affären om kvällen. Hon varken såg eller hörde skjutningen, men hörde om händelsen av sina barn.

– Jag har fyra barn som går i skolan och förskolan. När jag hör polishelikoptern utanför så blir jag orolig över om det hänt något med barnen, säger hon.

På andra sidan gården gör en familj sig redo för att åka i väg och lastar in sina saker i sin bil. Barnen är rädda och vill sova någon annanstans under natten.

Mamman i familjen hörde skotten och gick då ut på balkongen som så många andra boende.

– Jag hörde hur han sköt. Det var kanske tre till fem skott, berättar hon.

Pappan i familjen är noga med att familjen ska vara anonym. De känner sig inte trygga och menar att mannen som sköt är med i ett gäng.     

– Polisen måste synas mer här ute. De kommer endast hit efter att det hänt något, säger han bara en dryg timme efter klockan 15.44 när larmet kom och polisen skickade alla tillgängliga resurser.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand och Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro