ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här skyddas SD-mötet med taggtråd

Aron Andersson · 27 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015

Foto: TT


En stor polisinsats ska skydda SD under partiets landsdagar. Ombuden får inte lämna hotellet under lördagen och de skyddas med taggtråd.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverigedemokraternas landsdagar pågår just nu och skyddas av ett stort säkerhetspådrag, skriver Aftonbladet.

– Vi säger inte hur många vi är, men vi har en stor insats eftersom läget är som det är. Vi har förhöjt säkerhetsläget överlag och en generell hotbild genom olika upprop på sociala medier. Det finns personer som vi vet förbereder protestaktioner, säger Ewa-Gun Westford, kommunikationsansvarig hos Skånepolisen, till tidningen.

►LÄS MER: Här sprider SD adresser till planerade flyktingboenden

Polisen har satt upp stängsel och taggtråd rund byggnaden i Lund där SD håller sitt möte. 

– Taggtråden kommer att kläs in och endast utgöra ett hinder för inpassering. Att vi använder taggtråd beror inte på att att det finns en förändrad hotbild utan är planerat sedan länge, säger Lars Förstell, pressekreterare på polisområde region syd, till Dagens nyheter.

Alla som ska in på området kontrolleras av polis och under lördagen får deltagarna inte lämna hotellet. På sociala medier har flera grupper kallat till en demonstration mot SD:s landsdagar under lördagen, vilket är anledningen att ombuden ska hålla sig kvar på området.

►LÄS MER: SD-politiker: Invandrare har lägre IQ

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro