ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här slår kulturen ett dubbelslag för klimatet

Viktor Bendz · 28 Mar 2012
Uppdaterad 28 Mar 2012
Kulturhusets chef Eric Sjöström och Tekniska museets direktör Ann Follin släcker alla lampor på lördag. Dessutom har  båda museerna specialutställningar med fokus på miljön.

Kulturhusets chef Eric Sjöström och Tekniska museets direktör Ann Follin släcker alla lampor på lördag. Dessutom har  båda museerna specialutställningar med fokus på miljön. Foto: Andreas H Nilsson


Kulturhuset och Tekniska museet i Stockholm gör ett gemensamt slag för klimatet. På Earth Hour släcker båda byggnaderna ner. Dessutom utmanar de andra kultur­institutioner att inspireras av deras klimatarbete.

klar

Artikellänk är kopierad

På Tekniska museet kan besökarna ta reda på hur mycket el och energi de gör av med och vilken miljöpåverkan det skapar när museet i helgen har specialutställningar i samband med Earth Hour. Besökarna kommer även kunna utmana varandra i att cykla fram el och göra klimatsmarta shoppingrundor.

Likaså Kulturhuset har aktiviteter och utställningar med fokus på miljön. Utställningen ”Tipping Point” presenterar forskningsrapporter på ett sätt som skapar förståelse för människans totala beroende av naturen och bjuder in besökarna att tävla med sina idéer på lösningar till klimathotet. – Jag tror konst och kultur är ett bra sätt att väcka intresse för miljöfrågor, säger Kulturhusets chef Eric Sjöström.

Vidare utmanar Tekniska museet och Kulturhuset andra kulturinstitutioner i Sverige att utveckla sitt klimatarbete och inspireras av deras arbete med miljöfrågor. – Vi tittar både på vårt interna arbete och vårt utåtriktade arbete. Internt handlar om hur vi värmer upp kåken, arbetar med transporter och administration. Det utåtriktade arbetet handlar om hur våra utställningar kan förmedla en ökad miljömedvetenhet, säger Tekniska museets direktör Ann Follin. 

Båda byggnaderna släcks ned klockan 20.30 på lördag.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro