ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här söker männen efter minderåriga

Lilian Andersson · 7 Mar 2011
Uppdaterad 7 Mar 2011
Sannolikt så är annonserna på Adoos.se inte straffbara, enligt åklagare. Bilden är arrangerad.

Sannolikt så är annonserna på Adoos.se inte straffbara, enligt åklagare. Bilden är arrangerad. Foto: Martin V Johansson


Svenska män annonserar efter sexköp med minderåriga. Polisen: Enorma risker för flickorna.

klar

Artikellänk är kopierad

På annonssajten Adoos.se annonserar massor av svenska män efter sex – och inte sällan är de ute efter mycket unga flickor. Under rubriken ”Fjortistjej sökes!!” vill till exempel en ”Mycket generös kille” träffa en ”Mycket ung tjej”, och i en annan annons söks ”ung tjej som behöver fickpengar”. Men trots att det tycks handla om att köpa sex av minderåriga flickor är annonserna sannolikt inte straffbara, enligt åklagaren Chatrine Rudström. – Enligt ett rättsfall från Skånska hovrätten 2002 ansågs ett straffbart försök till sexuell tjänst ha påbörjats när köparen och den prostituerade hade kommit överens om ett pris, han hade pengar och de var gemensamt på väg till lägenheten. Jag tror att det här ligger för långt ifrån ett fullbordat brott för att vara straffbart. Adoos.se finns på servern ”Theplanet.com”, ett stort amerikanskt webbhotell. Sajten vill ha hjälp med att bekämpa stötande annonsering: – Med tusentals av besökare dagligen är det svårt att upptäcka alla, skriver företrädare för sajten i ett mejl till Metro. Den ”fjortisannons” som Metro mejlade om togs bort efter mejlkontakten, men en snarlik annons fanns igen på sajten i går.

”De säljer sig i flickrummet”

Det senaste året har polisen upptäckt flera fall av minderåriga flickor runt om i Sverige som säljer sex via eskortlänkar på nätet. En handfull förundersökningar med teknisk bevisning ska under våren lämnas över till åklagare. Nu lägger polisen ökat fokus för att komma åt sexköparna och få flickorna att sluta. – De utsätter sig för enorma risker, varnar Simon Häggström vid Citypolisens prostitutionsgrupp. De kan bli våldtagna, rånade, misshandlade. Det är väldigt självdestruktivt. Flickorna säljer sig enligt polisen självmant för att få pengar till lyxkonsumtion, i små och större städer runt om i landet. – Det har i vissa fall varit minderåriga i på ytan helt vanliga familjer runt om i länet. De säljer sig i flickrummet utan föräldrarnas vetskap. De får väldigt många erbjudanden och kan välja efter vissa kriterier. 

klar

Artikellänk är kopierad

Lilian Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro