ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här sparkar de på liggande vakt under skandalderbyt

John Lindblom · 30 Okt 2011
Uppdaterad 31 Okt 2011

Fem personer åtalas efter skandalscenerna under ishockeyderbyt i fjol. TV-bilderna visar en ruskig misshandel”. Prins Daniel tvingades lämna Globen.

klar

Artikellänk är kopierad

Derbyt mellan AIK och Djurgården i elitserien i hockey fick avbrytas två gånger. Åskådaren prins Daniel valde liksom flera hundra andra åskådare att lämna arenan av säkerhetsskäl. Drygt tio månader efter skandalderbyt i Globen, den 22 december i fjol, åtalas nu fem personer för våldsamt upplopp, grov misshandel samt våld mot tjänsteman. – TV-bilderna visar en ruskig misshandel mot en av ordningsvakterna, konstaterar kammaråklagare Gunnar Fjaestad. Totalt misshandlades två ordningsvakter varav en fick motta en "skur" av slag och sparkar av fyra attackerande gärningsmän. De fem åtalade personerna, mellan 20 och 45 år, som stod vid AIK:s supporterssektion pekas av åklagaren ut som högst pådrivande i de skandalscener som utspelades. Två av de åtalade greps i samband med ett annat våldsamt upplopp för bara några veckor sedan. På bilden från ishockeyderbyt i Globen här intill attackeras en liggande ordningsvakt med kraftiga sparkar och slag av fyra personer som nu åklagaren anser sig veta vilka de är och åtalar vid Stockholms tingsrätt. Den femte åtalade personen misstänks för våld mot tjänsteman efter misshandel av en annan ordningsvakt vid samma tidpunkt. Ordningsvakten på bilden klarade sig undan frakturer och andra allvarligare fysiska skador men drabbades av nedsatt syn på ena ögat. Rättegången mot de fem åtalade inleds redan i morgon tisdag. Två av de misstänkta i Globenmålet åtalas även för upploppet den 11 oktober i år. Tillsammans med ytterligare tre andra personer ska de ha medverkat till att attackera polisen på en restaurang i centrala Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro