ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här spelar Keanu svensk popstjärna

Peter Lindholm · 8 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ikeas websåpa har gjort succé i USA. Nu har säsong två av "Easy to assemble" startat - och en fejkdokumentär om ett svenskt popband med Keaunu Reeves i en av rollerna.

Illeana Douglas, känd från filmer som “Maffiabröder” och “Cape fear”, har blivit en amerikansk variant till ICA-Stig. Hon spelar en ironisk version av sig själv i “Easy to assmeble (“Lätt att montera”), en avdankad skådis som tröttnar på biroller och istället börjar jobba på Ikea.

Flera av hennes kända vänner dyker upp i den ironiska reklamserien, som Jeff Goldblum, Ricki Lake, Justine Bateman och Ed Begley Jr. På tur att övertala står James Woods, säger Douglas till Popwatch.

Som en slags spinoff till serien har Douglas nu också gjort en fejkad dokumentärserie om det "nästan berömda svenska popbandet" Spärhusen.

Hon spelar själv själv sångerskan Beirget “Candy” Kattson i serien som beskrivs som en slags “Spinal tap” med svensk accent.

Keanu Reeves i blond peruk dyker upp som den svenske skivproducenten Wurst Fierren. Det är dock okänt om han bidragit till albumet "The best of Spärhusen", som är på väg ut i handeln. 

Båda serierna kan ses på mydamnchannel.com.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro