ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här sprider SD adresser till planerade flyktingboenden

Joel Linde, Aron Andersson · 23 Okt 2015
Uppdaterad 23 Okt 2015
SD i Lund publicerade både kartor och adresser till de planerade boendena.

SD i Lund publicerade både kartor och adresser till de planerade boendena.


Endast en dag efter att Malmö beslutat att sekretessbelägga adresserna till flyktingboenden till följd av de många bränderna går SD i Lund ut och sprider adresser till andra boenden på sin Facebooksida.

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdagen lade Sverigedemokraterna i Lund ut kartor och adresser på sin Facebooksida över de bygglovsärenden som är på förslag för nya flyktingboenden. Intill listan skriver de: ”ÄR DU GRANNE MED FASTIGHETERNA SOM NÄMNS? KÄNNER DU NÅGON SOM ÄR GRANNE? Överklaga då omgående till stadsbyggnadskontoret.”

Inlägget publicerades dagen efter att Malmö meddelat att de sekretessbelägger adresserna till alla asylboenden på grund av de många bränderna. Från SD:s riksstyrelse är man dock kritisk till hur SD i Lund har agerat.

►LÄS MER: Nytt misstänkt brandattentat i Skåne

– Det är ingenting som vi stödjer eller rekommenderar att man gör ifrån Sverigedemokraterna.

Ted Ekeroth är ordförande för SD i Lund. Kommer ni att uppmana honom att ta ned den här listan?

– Vi kommer att kolla upp det här. Det verkar inte vara någon bra idé med sådana listor, om jag säger så, säger Linda Myrin, pressekreterare på SD:s riksdagsgrupp.

Björn Abelson (S) menar att publiceringen visar på dåligt omdöme och att SD spelar extremisterna i händerna, men det håller inte Ted Ekeroth med om.

– Det är typiskt vänsterflum. Det handlar om offentlig information. Vänstern vill göra det omöjligt för oss att informera medborgarna om det de redan borde ha blivit informerade om, säger han till Sydsvenskan.

Han tror inte heller att det påverkar eller eldar på någon form av våldshandlingar.

– Vi motsätter oss all form av våldsverkan. Skulle någon vilja begå våld mot folk eller byggnader så kan de ta reda på var de ligger på egen hand. Det behöver inte oss för det. Vårt syfte är bara att informera medborgarna så att de som vill kan klaga och reagera.

►LÄS MER: Karta: Här är flyktingboendena som brunnit

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde, Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro