ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här springer hon rätt ut i korsningen – för att rädda kattunge

Joel Linde · 21 Okt 2015
Uppdaterad 21 Okt 2015
Föraren riskerade sitt eget liv för att rädda kattungens.

Föraren riskerade sitt eget liv för att rädda kattungens. Foto: E511/Youtube


Kvinnan stod still och väntade på grönt ljus när en kattunge helt plötsligt föll från en passerande bil. Då parkerade hon hojen, hoppade av och sprang rakt ut i korsningen för att rädda kattungen.

klar

Artikellänk är kopierad

En motorcykelförare hade precis stannat till i en stor, vältrafikerad korsning när hon såg något skrämmande. En av de korsande bilarna hade uppenbarligen en fripassagerare som föll av – mitt i korsningen.

När föraren fick syn på kattungen hade hon själv fortfarande rött ljus, men bestämde sig ändå för att bryta mot trafikreglerna – och riskera sitt eget liv – för att rädda den. Hon ropade, viftade och sprang ut i vägen, med motorcykeln parkerad mitt i korsningen.

►LÄS MER: Fayrouz tvingades lämna katten Mela i Syrien – här återförenas de

Vid tillfället hade föraren en kamera monterad på sin hjälm, och hela händelsen finns därför på film.

”Jag skakar fortfarande! Tack till den mystiska kvinnan som hjälpte till och alla människor som var uppmärksamma och stannade, det var verkligen uppskattat. Kattungen visade sig vara en han, och han vilar i säkerhet nu”, skriver hon i en kommentar till videon som hon laddade upp på Youtube. Hon postade även en bild på imgur som fått stor spridning.

►LÄS MER: Här räddar Bekir, 46, kattungen ur sopbilen: ”Klart man hjälper djur”

Mindre än två dagar efter att filmen laddades upp har den fått nära 170 000 visningar, och kameratillverkaren Gopro – som gjort kameran som händelsen filmades med – har hört av sig till föraren för att erbjuda gratisprylar ur deras sortiment.

I en uppdatering av texten skriver föraren att kattungen nu bor hon henne och att hon har sökt ägaren av bilen som den ramlade ifrån, men utan framgång. För tillfället bor kattungen – som fick namnet Skidmark (bromsspår) – hos föraren själv.

►LÄS MER: Katten levde 15 år med två ansikten – men nu är alla nio liven slut

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro