ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här stiger villapriserna mest – ökade med 70 procent

Jesper Lindqvist · 12 Jun 2019
Uppdaterad 12 Jun 2019
I Grästorp, med strax under 6 000 invånare, har villapriserna ökat med 74 procent under mätperioden. OBS: Villorna på bilden har inget med artikeln att göra.

I Grästorp, med strax under 6 000 invånare, har villapriserna ökat med 74 procent under mätperioden. OBS: Villorna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Att äga en villa har i regel varit en bra affär under de senaste åren. Men på vissa håll har prisutvecklingen varit extra gynnsam. I västgötska Grästorp har villapriserna ökat med 74 procent sedan 2013. "Priserna på villor har fortsatt att öka i stadig takt", säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

klar

Artikellänk är kopierad

Mäklarkedjan har gjort en nationell granskning av utvecklingen gällande villapriser mellan perioderna juni 2013 – maj 2014 till juni 2018 – maj 2019.

Snittökningen för villapriser mellan perioderna har varit 41 procent i hela landet, men det finns vissa områden där prisutvecklingen varit extra god, något som Affärsvärlden var först att rapportera om.

I Grästorp, med strax under 6 000 invånare, har villapriserna ökat med 74 procent under mätperioden. Det är den största ökningen enligt undersökningen, som har jämfört prisutvecklingen i 254 av 290 kommuner (alla kommuner som har haft mer än 50 försäljningar under ett år).

”Utbudet möter inte efterfrågan”

Som sämst har prisutvecklingen varit i västgötska Bengtsfors samt i Haparanda, där villapriserna endast har stigit med sex procent under mätperioden.

Enligt Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling, handlar den höga prisutvecklingen i regel om att det finns för få villor i landet.

– Trots att de senaste åren har präglats av en aningen instabil bostadsmarknad har priserna på villor fortsatt att öka i stadig takt. Det beror till stor del på att utbudet i många delar av landet inte möter efterfrågan, säger hon i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro