ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här stjäl mannen tiggarens kopp

Karolina Skoglund · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

VIDEO. Att stjäla från någon av de allra fattigaste är inga problem för den här mannen, som fångas av Helsingborgs Dagblads dolda kamera bara minuter efter att de kommit till platsen. 

Bara ett par minuter tog det. Sedan kunde Helsingborgs Dagblad , som bestämt sig för att dokumentera hur helsingborgarna beter sig runt tiggarna på stan, se hur en man stal pengar från en tiggare som lämnat sin kopp obevakad. 

Det är ingenting som förvånar Sinisa Ismailovic, projektanställd som vägledare av Helsingborgs stad. – Några har blivit spottade på, andra har fått sina muggar omkullvälta av förbipasserande. En del får utstå nedsättande kommentarer på engelska, och vissa har blivit knuffade, säger han om hur tiggarna många gånger blir behandlade, säger han till HD.

För tidningen berättar migranterna att de lever med en ständig oro för att deras tältläger ska vandaliseras, och därmed inte vill att folk ska veta var lägren ligger. Därför vågar de till exempel inte elda på nätterna, eftersom de är rädda för att någon ska se röken.

På senare tid har flera attacker mot tiggare polisanmälts i nordvästra Skåne. Enligt HD samt några av de tiggare de talat med är de allra flesta dock snälla. – Svenskarna är väldigt bra människor. Många ger dessutom pengar, men jag förstår ju att alla inte har den möjligheten, säger Niculai Marioara, migrant från Rumänien.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro