ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här stoppar Camilla, 27, misshandeln – och ser till att mannen grips

Karolina Skoglund · 28 Jan 2015
Uppdaterad 28 Jan 2015

27-åriga Camilla tvekade inte en sekund när hon såg en man bli misshandlad för sin hudfärgad på spårvagnen. I stället ingrep hon, följde efter mannen som slog – och såg till att han greps. Nu har han åtalats.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilderna kommer från spårvagnens övervakningsfilm, som GP begärt ut.
Bilderna kommer från spårvagnens övervakningsfilm, som GP begärt ut.Foto: Polisen/GP

När Camilla Silva Gomes, 27, såg hur en man mottog flera knytnävsslag och kallades för ”neger” på spårvagnen i Göteborg tvekade hon inte en sekund. Tillsammans med en annan person gick hon rakt in i tumultet – och avbröt den pågående misshandeln, skriver GP.se.

– Det var fler som agerade men många stod också och såg på. Jag tycker inte att det var en hjältegrej det jag gjorde. Det är så man gör. Det är så jag är uppfostrad, säger hon till Metro.

Camilla och hennes kompis gick sedan av vid samma station som den kille som nu står åtalad för misshandel. Tillsammans med ytterligare en person följde de efter och fick stopp på honom. De lyckades även uppehålla honom till dess att polisen kom.

– Jag tror aldrig att jag var rädd för honom, men jag tänkte att ”nu får det vara nog” och jag kände inte att jag kunde prata med honom eftersom han var väldigt full.

Efter att polisen kommit till platsen fick Camilla och de andra en kort tid att prata med mannen som precis misshandlats, som var väldigt ledsen.

– Han var väldigt trevlig, tackade så mycket och frågade om vi ville ha något. Slagen i sig gjorde inte så ont, det var mest situationen att det var på grund av att han var mörk som han blev slagen. Den insikten gjorde ont i mig också.

Mannen är nu åtalad, bland annat för misshandel. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro