ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här stoppas politikern

Niklas Svensson · 5 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Hotade Vasaloppstältet med indraget alkoholtillstånd – på fyllan

klar

Artikellänk är kopierad

SKANDAL. Här hotar en högt uppsatt kommunpolitiker i Mora, ersättare i socialnämnden, Vasaloppstältets ägare i Mora med indraget alkoholtillstånd.Orsak: han och en berusad vän har just blivit stoppade i dörren.– Det var väldigt obehagligt och otrevligt. Det rör sig om ett allvarligt övergrepp, säger tältansvarige Magnus Westberg till Metro.I dag informeras kommunledningen om händelsen och restaurangägarna  överväger en polisanmälan.

Så sent som i torsdags kväll gjorde socialnämnden, polisen och Skatteverket en kontroll i festivaltältet, som drivs under Vasaloppsveckan, i Mora. Det konstaterades då att flera kraftigt berusade personer serverades alkohol – i strid med regelverket.Krogpersonalen och vakterna fick flera tillsägelser och vidtog omedelbart en rad åtgärder.Kvällen därpå dök kommunpolitikern, tillika ordförande i  ett stort ungdomsförbund, upp i dörren.Han och en vän stoppades enligt reglerna för att de var för berusade.– Då började han hota oss. Han sa att han satt i socialnämnden och att han kunde ordna så att vi blev av med tillståndet. Det var väldigt  obehagligt och otrevligt. Jag trodde knappt mina öron, fortsätter Magnus Westberg.

Metro talade i går kväll med kommunpolitikern. Han erkänner att han ”nämnde socialnämnden” när han försökte ta sig in:– Det var nog lite olyckligt... Men det var absolut inget hot.•• Har du förståelse för att det kan ha uppfattats som ett hot?– När du säger det så ... Det kanske var ett dumt uttalande av mig, men det var inte menat som något hot.•• I morgon kommer arrangörerna att kontakta kommunledningen och eventuellt göra en polisanmälan. Hur ser du på det?– Jag är chockad.  Jag tyckte egentligen inte att det här var så allvarligt, säger kommunpolitikern och hävdar att han ”bara druckit två tre öl”.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Svensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro