ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tar eleverna över skollunchen

Per Eklund · 27 Sep 2011
Uppdaterad 27 Sep 2011
Patrik Hultman och Rebecka Pettersson på restaurang– och livsmedelsprogrammet får instruktioner från lärare Ulf Lilja.

Patrik Hultman och Rebecka Pettersson på restaurang– och livsmedelsprogrammet får instruktioner från lärare Ulf Lilja. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Det hemlagade potatismoset var mycket uppskattat när eleverna tog över skolmatbespisningen på Frans Suell och Jörgen Kocks yrkesgymnasium i Malmö. – Det var fantastiskt gott, stor skillnad från tidigare, säger Martina Rosberg, som går tredje året vid frisörprogrammet på skolan. Från och med i går är det eleverna som står för all mat till skolans 1 300 elever.     – Vi sköter det mesta själva så det känns stort, säger Patrik Hultman, som går yrkesintroduktionen på restaurang och livsmedelsprogrammet. Avtalet med Malmö skolkök är uppsagt och köket har byggts om för att klara de nya förutsättningarna. De vill utnyttja kompetensen som redan finns på skolan i stället för att köpa in mat. Till lunchen fanns nybakt bröd från skolans bageri och nötkorven till potatismoset kom från det egna charkuteriet. Från Skolverkets sida är man positiv till egenhushåll på skolorna, så länge det inte går ut över de övriga studierna. – Det kommer det inte att göra, allt är väl anpassat efter studieplanen, säger Barbro Willners, gymnasiechef i Malmö stad.

klar

Artikellänk är kopierad

Per Eklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro