ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tar flygvapnet farväl av cancersjuka hunden Daysi

Niklas Svahn · 27 Mar 2015
Uppdaterad 27 Mar 2015
Utanför veterinären på flygbasen ställde folk upp sig på rad och gjorde honnör till Daysi när hon gick förbi.

Utanför veterinären på flygbasen ställde folk upp sig på rad och gjorde honnör till Daysi när hon gick förbi. Foto: U.S Air Force/Benjamin Faske


Militärhunden Daysi avlivades i slutet av februari i år. När hon drabbades av aggressiv cancer i benet gick det inte att rädda henne.

klar

Artikellänk är kopierad

Det blev en känslosam stund för alla som jobbat med Daysi.
Det blev en känslosam stund för alla som jobbat med Daysi.Foto: U.S Air Force/Benjamin Faske
Sergeant Paul Olmos blev väldigt ledsen när han fick veta att Daysi var tvungen att avlivas. Han hade tränat henne och såg henne som sin partner.
Sergeant Paul Olmos blev väldigt ledsen när han fick veta att Daysi var tvungen att avlivas. Han hade tränat henne och såg henne som sin partner.Foto: U.S Air Force/Benjamin Faske

Schäfern Daysi har varit en del av det amerikanska flygvapnet sedan januari 2014. Hon började sin utbildning på basen San-Antonio-Lackland i Texas och blev snabbt populär bland sina kollegor.

Men allra mest älskad blev hon av Paul Olmos, som fick uppdraget att träna Daysi.

– Jag har inga av mina närmaste i närheten, så jag brukade komma ut hit på helgerna bara för att träffa henne och springa med henne, säger han till Daily Mail.

Men i början av januari i år upptäckte läkarna att något var fel med Daysi. De såg att hon hade problem med sitt vänstra ben.

Så småningom, efter flera läkarbesök, upptäcktes att Daysi hade cancer i benet – en aggressiv cancer som inte gick att bota.

Det visade sig att tumören skavde mot en nerv vilket orsakade en hel del smärta. Läkarna kunde inte operera och därför spred sig cancern till resten av den kroppen.

Därför togs beslutet att Daysi skulle avlivas.

Alla som hade jobbat med Daysi fick ta ett sista, känslosamt farväl. Utanför veterinären på flygbasen radade folk upp sig och gjorde honnör vid hennes sida.

Mest berörd var sergeant Paul Olmos.

– All träning som vi har gjort tillsammans, och alla långa 12- till 14-timmars pass.

– Hon är min partner, säger Paul Olmos till Daily Mail.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Svahn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro