ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tar han en Bildt på fotograferna

Tomas Lundin · 4 Feb 2014
Uppdaterad 4 Feb 2014
Här tar han en Bildt

Här tar han en Bildt


Världspolitiker skäms inte längre för att plocka upp mobilen och ta en bild vid historiska händelser. Nu är det sociala medier-fanatikern Carl Bildts knäppande som blivit en snackis på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

”Carl Bildt är verkligen beroende av teknik och sin blogg!”, twittrar den iranska journalisten Zahra Asghari efter att Bildt gett pressfotograferna en tillbakakaka under en presskonferens med Irans utrikesminister Zarif i Tehran under tisdagen.

Zarif såg lite konfunderad ut när den svenske kollegan tog fram sin Iphone och fotade – i liggande läge som ett bloggproffs såklart – under presskonferensen.

Förra året utnämndes av Metro sociala medier-expert Jack Werner till selflens år. När Barack Obama under Nelson Mandelas minnesceremoni i december tog en bild av sig själv med Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt och Storbritanniens premiärminister David Cameron blev det en världsnyhet. Bildt är däremot mer intresserad av att fota sin omgivning än sig själv.

Utrikesministern är i Iran tillsammans med ett antal delegater från andra länder för att diskutera landets vilja till reformer. Han kommer också att träffa Irans president Hassan Rohani under besöket. 

Carl Bildt har över 250 000 följare på Twitter och uppdaterar flitigt bloggen Alla Dessa Dagar. Bildts bild från presskonferensen har än så länge inte dykt upp i någon av hans kanaler.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro