ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tar Henrik med 35 flyktingbarn till Leklandet i Karlstad

Åsa Larsson · 21 Okt 2015
Uppdaterad 21 Okt 2015
Initiativtagaren Henrik Kihlström: Jag ville skapa nya fina minnen åt barnen.

Initiativtagaren Henrik Kihlström: Jag ville skapa nya fina minnen åt barnen. Foto: Nya Wermlands-tidningen


"Jag ville skapa nya och trevliga minnen för barnen som har upplevt så mycket hemskt", säger initiativtagaren Henrik Kihlström till NWT.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett 30-tal flyktingbarn från flyktingförläggningen i Molkom fick i tisdags besöka Leklandet på Nöjesfabriken i Karlstad, skriver Nya Wermlands-tidningen.

– Det är jätteroligt, säger Wadeh Drobi, 12 år.►LÄS MER: Elinor, 28, hjälper flyktingbarn: ”Riktiga överlevare” Initiativtagaren Henrik Kihlström lärde känna Wadeh när han besökte flyktingförläggningen och fick då idén till att ta med alla barnen till Leklandet.

– Wadeh berättade att han hade svårt att sova på nätterna på grund av allt han hade varit med om innan familjen kom till Sverige.►LÄS MER: Ensamkommande flyktingbarn försvinner med okända Värmlandstrafik, Karlstadsbuss, Leklandet och Färskvarucentralen har alla ställt upp med skjuts och fika.

– För oss var det självklart att bjuda barnen på ett besök hos oss. Det är en väldigt liten uppoffring när man ser vad den här lekstunden betyder för barnen. säger Olle Nilsson, marknadsansvarig på Nöjesfabriken, till tidningen.►LÄS MER: Här leker polisen med flickan – bilderna får hjärtan att smälta

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro