ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tar katter över tunnelbanan

Aron Andersson · 13 Sep 2016
Uppdaterad 13 Sep 2016
Några av bilderna föreställer katter som kan adopteras.

Några av bilderna föreställer katter som kan adopteras. Foto: Glimpse


Londons tunnelbana tas över av katter. Väggarna kommer under två veckor att täckas av bilder på katter, och det är något helt annat är reklam.

klar

Artikellänk är kopierad

Föreställ dig en värld där alla reklamtavlor byts ut mot bilder på söta katter. Den världen blir nu verklighet på tunnelbanestationen Clapham Common i London. 68 bilder på katter kommer att pryda väggarna på stationen.

► LÄS MER: Par med djurförbud hade 100 katter

”Vi vill inspirera folk att tänka annorlunda om världen och inse att de har makten att förändra den”, skriver James Turner, grundare av kreativa kollektivet Glimpse, på sociala nätverket Medium.

De ligger bakom projektet Citizens Advertising Takeover Service, CATS, som nu tapetserat stationen med kattbilder. Pengarna kommer från en insamling på sajten Kickstarter, där vem som helst kunnat ge ett bidrag. Över 680 personer bidrog med totalt 260 000 kronor för att göra kattkampanjen möjlig, skriver Cnet.

► LÄS MER: De här växterna kan vara livsfarliga för din katt

”Vårt team började fundera på crowdfunding för att ersätta tunnelbanereklam med något annat. Vackra skogar? Tid med familjen? Hmmm. Vi ville att detta skulle bli uppmärksammat, så vi behövde något som internet skulle älska”, skriver James Turner om initiativet.

Några av bilderna föreställer katter som kan adopteras. Samtidigt som kattbilderna kan ses som en protest mot vanlig reklam skriver James Turner att kollektivet inte är emot annonser.

”Vi behöver kreativitet mer än någonsin, för att öppna våra ögon för nya sätt att tänka på världen och vår plats i den.”

► LÄS MER: Veterinär: Ta hjälp om du inte orkar med dina katter

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro