ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tar lösspringande getter över tågstationen

Clara Guibourg · 12 Sep 2014
Uppdaterad 12 Sep 2014

Morgonrusningen tog en oväntad vändning i den spanska staden Terrassa, där 17 getter vandrade runt på tågspåret, till resenärernas förvåning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid tiotiden på tisdagsmorgonen som morgonpendlarna vid stationerna Les Fonts och Terrassa Rambla plötsligt upptäckte att 17 getter sprang lösa på tågspåret. Enligt den spanska tidningen El País var de inte sena med att plocka fram mobilerna och börja filma det hela: bilder och video på det oväntade pendlingssällskapet dök snabbt upp på sociala medier. 

Getterna själva tycks dock inte ha varit lika nöjda med situationen. 

– De var helt desorienterade och skrämda, säger stationsvakten Antonio Jesús Martínez, som räddade djuren, till El País. 

Tågen stod stilla åt båda hållen medan djuren sprang runt på spåret, och Martínez fick rycka in som herde. Han plockade fram visselpipan och lyckades efter 40 minuter leda ut getterna genom en sidouppgång. 

– Det var som om jag varit herde hela livet, skämtade han.

Det är enligt El País inte första gången som betesdjur dyker upp på spåret just på den sträckan. Djuren har även tidigare förirrat sig från en närliggande bondgård. Men så många har de aldrig varit tidigare, och inte heller har de stört trafiken i fullt samma utsträckning.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro