ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tävlar åttaåringar i "cagefighting"

Victoria Gillberg · 22 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011

I filmen tävlar barn i MMA utan någon typ av skyddsutrustning. Sparkar, slag och kast. Vid ett tillfälle börjar en av de kämpande pojkarna gråta.

klar

Artikellänk är kopierad

– Usch, man blir mörkrädd, säger Stefan Stenudd, ordförande för svenska Budo och kampsportsförbundet. Att börja tävla på det är här sättet är fysiskt riskabelt säger Stenudd. Kampsport för barn ska bedrivas på ett helt anats sätt. Stenudd tycker att man ska dröja länge med att idrotta i skarpa lägen. – Jag tycker inte alls att det här är lämpligt. Att placera barn i en sådan här anordning är fruktansvärt. När barn börjar med kampsport börjar man på ett helt annat sätt.  Det är lek. Enligt SMMAF:s regler måste man vara 18 år för att få delta i tävlingar.Slag mot ryggrad, bakhuvud och struphuvud är inte tillåtet. Inte heller ledlås mot fingrar och tår. Även stampningar mot motståndarens fötter är otillåtet. För att få tävla måste den tävlande vara i god fysisk och psykisk form. Den tävlande ska också ha dokumenterad tävlingserfarenhet av fullkontaktskampsport.

Detta är inte första gången MMA är på tapeten. Just nu har den tidigare dokussåpaprofilen Johan Lennström polisanmälts för olagliga tävlingar – i sin trädgård.

Tidigare dokussåpaprofilen Johan Lennström anordnade illegala MMA–tävlingar i sin trädgård. Nu har han polisanmäls av Sverige MMA-förbund för brott mot kampsportslagen. 18 personer ställde upp och slogs och Lennström riskerar nu 6 månades fängelse skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro