ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tejpar poliser sina munnar i protest – utanför Nobelfesten

Aron Andersson · 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015

Foto: TT


Polisen fick inte protestera med högtalare. Så nu har de tejpat för sina munnar. Utanför Nobelfesten demonstrerar nu flera poliser mot dåliga arbetsvillkor.

klar

Artikellänk är kopierad

Säkerheten är stor kring Nobelfesten. Men alla poliser på plats är inte i tjänst. En grupp på 200–300 poliser protesterar utanför Stadshuset, rapporterar SVT Stockholm.

– Vi känner ett missnöje med den organisation vi håller på att få, som vi går in 1 januari 2015. Vi känner att den fungerar inte, den fungerar väldigt dåligt. Dessutom är de villkor som våra medlemmar som jobbar här i dag har väldigt dåliga. Vi vill se en ändring, säger Stefan Eklund, ordförande för polisregion Stockholm, till kanalen.

►LÄS MER: Höjd säkerhet vid årets Nobelfest

Protesten utanför Nobelfesten anordnas med anledning av att många makthavare är på plats i Stadshuset och polisförbundet vill att de ska agera. Tidigare i veckan fick polisen dock avslag på att använda högtalare.

– Vi sökte tillstånd för att ha en vanlig manifestation där vi skulle prata. Men vi fick inte ha högtalare och det är svårt i blåsten att göra sig hörd. Vi känner oss tystade, säger Stefan Eklund.

►LÄS MER: Hela kungafamiljen till Nobelfesten

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro