ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här testar Metro Abba-hologrammet

Emma Björkman · 6 Maj 2013
Uppdaterad 7 Maj 2013

Mamma Mia, vad kul Abba The Museum är! På tisdag öppnar museet som hyllar den svenska stjärngruppen för allmänheten i Stockholm. Metro har testat och betygsatt tio av de olika momenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Inta discodansgolvet

4 glober

Omfamna din inre dancing queen och skaka loss till Abbas hits på det upplysta dansgolvet som känns taget direkt från 70-talet.

Sjung med Abba

5 glober

Här kan du sjunga och dansa med Abbahologram i verkligstorlek. Även den med scenskräck kan våga sig upp – ett tonat glas gör att man inte ser de andra besökarna.

Spela in en musikvideo

4 glober

Bestäm vilken av gruppens musikvideor du vill vara en del av, ställ dig framför filmkameran och showa loss. Resultatet kan du sedan ladda ner.

Provsitt helikoptern

4 glober

Få närkontakt med Abba genom att provsitta helikoptern som de fyra klämde ihop sig på omslaget till albumet ”Arrival”. Kanske extra roligt för barnen.

Prata med stjärnorna

5 glober

De fyra i Abba är de enda som kan ringa till den här telefonen. Metro gissar att det blir ett oförglömligt samtal för det fan som plockar upp luren då. Björn Ulvaeus sa till Metro att han kommer att ringa ”någon gång i halvåret”.

Ta ton i studion

5 glober

En karaokeupplevelse där man framför gruppens hits i ett bås och får poäng beroende på hur bra man sjunger. Utsikten in i en kopia av Polarstudion gör det lätt att låtsas att man är en riktig artist.  

Syna Abba i sömmarna

4 glober

I ett cirkelformat rum hänger legendariska plagg som Abba burit på scen och i musikvideor. Glasmontrarna är smala så det är lätt att studera kläderna på detaljnivå.

Gör en Abba-tar

5 glober

Ta en bild på ditt ansikte och se dig själv som Björn,Benny, Agnetha och Frida på en skärm. Missa inte att få din Abba-figur att dansa.

Titta in i designateljén

4 glober

Owe Sandström är mannen bakom Abbas spektakulära scenkläder. Han kommer att dyka upp i ateljén i museet då och då och avslöja allt om deras kostymer.

Lyssna på Bennys piano

5 glober

Luras inte att tro att det här ett vanligt piano. När Benny Andersson spelar på ett piano i sin musikstudio börjar även det här pianot på museet att spela.

Helhetsbetyg: Fem glober. Här finns något för alla i familjen och de många interaktiva delarna gör att även den som inte är ett inbitet Abbafan kan ha glädje av besöket.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro