ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tillverkade 38-åringen "spice" för miljonbelopp

Stina Berglund · 24 Maj 2011
Uppdaterad 24 Maj 2011
I 38-åringens lägenhet hittades både utrustning för att framställa spice och material för att distribuera drogerna till köpare över hela landet.

I 38-åringens lägenhet hittades både utrustning för att framställa spice och material för att distribuera drogerna till köpare över hela landet. Foto: Polisen


38-åring fast för knarkfabrik på Hisingen. Ska ha sålt spice för över en miljon. Trodde det var lagligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Från sin lägenhet på Hisingen distribuerade den 38-årige mannen under en och en halv månads tid i vintras minst 13,5 kilo spice till kunder över hela Sverige. I går åtalades mannen misstänkt för grovt narkotikabrott. Han ska ha tjänat nästan 1,2 miljoner kronor på sin verksamhet. Försäljningen skedde helt öppet via en sajt på nätet. När mannen greps berättade han att han var en av drygt fyra personer i Sverige som sålde spice via nätet. Själv hade han inte fått uppfattningen att det var olagligt. – I vanliga fall brukar de som säljer droger inte tala om vilka de är. Men den här killen har sålt helt öppet, säger Håkan Börjesson, utredningschef på narkotikapolisen i Göteborg. I mannens lägenhet upptäckte polisen att ett rum hade byggts om till en avancerad anläggning där han tillverkade drogen. Ett annat rum fungerade som ”packcentral”. Trettioåttaåringen greps när han var på väg hem efter att ha hämtat ett paket på posten. Före gripandet hade polisen fått in många tips om misstänkt narkotikahandel. Ett biträde på posten vittnar också i polisförhör om att hon fått ont i ögonen och känt att det kliade i skinnet när hon tog hand om mannens starkt doftande paket. Till slut vägrade posten hantera 38-åringens förpackningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Stina Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro