ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här träffar Maurice sina hjältar

Ellen Wennerström · 10 Sep 2013
Uppdaterad 10 Sep 2013

Maurice drabbades av hjärtstopp och någon räddade hans liv. I fredags efterlyste han sin hjälte i Metro. Nu får han äntligen träffa dem som räddade hans liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Maurice fick en magnifik ros och dessutom en nerskriven detaljerad berättelse av sina räddare, här på platsen där dramat inträffade. Radomir Danilovic,  Maurice, Maria Montefusco och Angelo Montefusco.
Maurice fick en magnifik ros och dessutom en nerskriven detaljerad berättelse av sina räddare, här på platsen där dramat inträffade. Radomir Danilovic,  Maurice, Maria Montefusco och Angelo Montefusco.Foto: Urban Brådhe

Måndagen den 2 september föll Maurice ihop på gatan mitt i centrala Stockholm. Maria och hennes man Angelo satt på en parkbänk i närheten och såg hur han föll ihop. De rusade fram för att se vad som hade hänt.

Väl framme ringde Angelo 112 och Maria försökte få kontakt med Maurice.

– Du var fortfarande vid medvetandet, men jag märkte hur du började försvinna, säger Maria till Maurice vid deras återträff en vecka senare.

Samtidigt körde Radomir och hans fru Yvonne förbi. De hoppade ur bilen och Radomir satte igång med hjärt- och lungräddning.

– Jag tänkte inte ens, det var så självklart att jag var tvungen att göra någonting. Man måste våga, säger Radomir som själv inte har någon särskild utbildning i hjärt- och lungräddning.

Omkring fem minuter senare och konstant livsuppehållande arbete, kom ambulansen som tog hand om Maurice och förde honom till sjukhus.

Maurice har själv inget minne från händelsen men blir både glad och rörd när han hör sina hjältar berätta om deras gemensamma insats som räddade hans liv.

– Jag är så tacksam för allt ni och all vårdpersonal har gjort för mig, säger Maurice till de fyra hjältarna.

Ingen av de inblandade visste hur det hade gått för Maurice, men när de sedan såg Maurice fotografi i tidning kontaktade de genast Metro.

– Jag ska bjuda alla mina hjältar på middag, säger Maurice glatt och omfamnar dem en efter en. Och mat är ytterligare en nämnare som förenar dem, då tre av fem i sällskapet är kockar.

►Få vet var hjärtstartarna finns

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Wennerström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro