ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här träffas spelfigurer utanför dataspelen

Aron Andersson · 19 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Här träffas dataspelsfigurerna utanför dataspelen. Avatars United är ett socialt nätverk helt för avatarer. I dag har de över 37 000 användare.

Se vad dina vänner införskaffar för vapen och följ deras framfart bland orcher och monster precis som du följer dem på Twitter. Det är idén bakom Avatars United, ett socialt nätverk grundat av Thor Olof Philiogene.– Vi var väldigt involverade i olika spel och förundrades över hur stora spelen blir, samtidigt som folk inte har möjlighet att hålla kontakten med varandra utanför spelen, säger han.

På Avatars United skapar du en profilsida där dina spelkaraktärer står i fokus. Spelar du flera spel kan du ha flera profilsidor, på en och samma inloggning. Främst riktar sig sajten till användare av de stora onlinerollspelen. Hos de 37 000 användarna är ”World of Warcraft”, ”Eve Online” och ”Second Life” de vanligaste spelen.– Speltillverkarna gör det möjligt att extrahera information om spelkaraktärerna. I vissa spel är det helt öppet, och i andra behöver spelaren ange en nyckel för att få ut datan.

Med hjälp av denna information ges möjligheter att planera för hur spelkaraktären ska utvecklas, se vilken utrustning som är bäst och jämföra sig med andra spelare.Ännu har inte sajten så stora intäkter men de har nyligen lanserat något som liknar App Store med samma affärsmodell som Apple. Vem som helst kan utveckla applikationer som de sedan kan välja att ta betalt för.– Vi har arbetat med väldigt lite pengar och nått en gräns nu. Nu är vi i diskussion med investerare i bland annat USA som kan hjälpa oss göra något stort, tekniken finns där.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro