ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tvingades han hoppa

John Lindblom · 2 Nov 2012
Uppdaterad 2 Nov 2012

En man blev rånad och tvingades att hoppa 27 meter ner i vattnet från en Finlandsfärja. Nu åtalas en 28-årig man.

klar

Artikellänk är kopierad

Här tvingades han hoppa
Här tvingades han hoppa

Han blev först rånad på sina tillhörigheter och därefter under hot tvingad att hoppa från Finlandsfärjan.

Men trots 27 meter ner till vattnet klarade han  sig från allvarligare fysiska skador.

En 28-årig man åtalas nu för grovt rån.

– Den misstänkte minns väldigt lite av händelsen. Han har en konstig inställning till händelseförloppet, säger kammaråklagare Lisa Lindberg till Metro.

Dramat ägde rum för drygt en månad sedan på fartyget MS Cinderella. Efter att första gången ha träffats ute på krogen på Södermalm i Stockholm ett par dygn tidigare bestämde de båda männen att de skulle genomföra en kryssning tillsammans. Enligt målsäganden uppstod bråk om pengar i hytten när kryssningsfartyget precis återvänt till Stockholm. Plötsligt efter att ha blivit rånad på sina tillhörigheter tvingades målsäganden ut på däck där han under dödshot ska ha tvingats hoppa 27 meter ner i vattnet bredvid det stillastående kryssningsfartyget.

Då han bland annat  lyckades landa på fötterna i vattnet kunde han klara sig förhållandevis oskadd och  ta sig i land och upp igen på kryssningsfartyget där han fick hjälp av fartygets vaktpersonal.

Den misstänkte gärningsmannen misstänktes först för mordförsök men brottsrubriceringen har ändrats under utredningens gång till grovt rån. Enligt åklagaren ska den åtalade ha misshandlat och skallat offret i hytten för att sedan ha dödshotat honom genom att påstå att han hade en pistol och att han skulle skjuta offret om han inte gjorde som han blev tillsagd.

Den 28-årige mannen greps omedelbart efter händelsen. Han varken förnekar eller erkänner i förhör där han säger sig inte minnas stora delar av händelseförloppet. Han åtalas också i Stockholms tingsrätt för hot mot tjänsteman efter att ha hotat vaktpersonal på kryssningsfartyget i samband med gripandet.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro