ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här tvingas polisen tillfälligt lägga ned knarkspaningen – styr om till skrivbordsarbete

Hugo Ewald · 31 Aug 2017
Uppdaterad 31 Aug 2017
Målet är att man ska återgå till det normala läget efter årsskiftet.

Målet är att man ska återgå till det normala läget efter årsskiftet. Foto: TT


Polisen i Eskilstuna tvingas tillfälligt lägga ned sin narkotikaspaning. Detta på grund av personalbrist. Erfarna poliser styrs nu om till skrivbordsarbete, rapporterar Eskilstuna-kuriren.

klar

Artikellänk är kopierad

Eskilstunapolisen kommer tillfälligt att lägga ned sin gatulangningsgrupp, det vill säga den grupp av områdespoliser som skuggar och spanar på kända knarklangare.

– Vi har haft en ansträngd sommar med många grova brott bakom oss. Det har gjort att andra brott blivit liggande i balanshögen och därför behöver vi prioritera utredningsverksamheten under den närmaste tiden, säger Christer Sjöqvist som är chef för Eskilstunas polisområde, till Eskilstuna-kuriren.

Totalt fem poliser ska nu ”skolas om” till utredare och istället prioritera våldsbrott och ungdomsärenden som har blivit liggande.

Till SVT Nyheter Sörmland säger Sjöqvist att detta beror dels på att det anmälts många brott av grövre karaktär och att högarna av utredningar växt. Det beror också på semestrar, föräldraledigheter och personalläget, vilket gör att de spanande poliserna styrs om till skrivbordsarbete för att man ska kunna komma ikapp med utredningarna.

Personalsituationen som den ser ut idag har väckt viss oro, enligt Eskilstuna-kuriren. En utredare, som vill vara anonym, säger att polisorganisationen ”inte håller” och att bemanningen är på väg att kollapsa.

Målet är att man ska återgå till det normala läget efter årsskiftet. Narkotikaspaningen fortgår, men i en annan organisationsform.

– Vi kommer såklart att agera på de tips vi får in och poliser i yttre tjänst har alltid i uppgift att jobba mot narkotika, säger Christer Sjöqvist till SVT Nyheter Sörmland.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro