ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här uppmuntras flickor till plastikoperationer

Anneli Wikström · 25 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: bimbo.com


klar

Artikellänk är kopierad

I Onlinespelet Miss Bimbo uppmuntras unga flickor att plastikoperera sig och köpa bantningspiller. Nu går föräldrar till protest mot sajten. Onlinespelet Miss Bimbo har väckt kraftiga reaktioner hos föräldrar världen över. I spelet, som främst riktar sig till tjejer i åldrarna 9-16 år, ska man skapa den coolaste, rikaste och mest populära bimbon i världen. Man tävlar mot varandra och tjänar ”bimbodollar” som man kan använda till att köpa plastikoperationer, bantningspiller, ansiktslyft, underkläder och snygga partykläder, skriver tidningen The Times.  – Det låter ju alldeles förfärligt och befängt, säger Anna-Maria af Sandeberg, verksamhetschef på Stockholms centrum för Ätstörningar till Metro.se.

Spelet skapades för en månad sedan och har redan lockat över 200 000 flickor världen över. De shoppar det senaste modet och håller ständig koll på deras karaktärers vikt. I spelets regler står det, enligt tidningen Times, att flickorna ska hålla sina karaktärer smala men se till att de får mat då och då så de inte dör. – Det låter väldigt destruktivt eftersom det är så många flickor där ute som är i farozonen. Flickor som har ett gott förhållande till sig själv och sin kropp påverkas kanske inte av ett spel men de som är illa ute gör det nog. Om min dotter spelade detta och jag fick vetskap om det så skulle jag nog vara bekymrad, säger Anna-Maria af Sandeberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro