ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här utmanar Metro årets Mästerkock”-finalister

Anneli Sandberg · 10 Apr 2013
Uppdaterad 10 Apr 2013

I kväll är det final i Sveriges mästerkock”. Jennie Walldén och Carl Bodin Svensk ska mötas i en sista uppgörelse. Metro tog tempen på finalisterna och lät dem mötas i ett smaktest.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag känner på doften vilka ingredienser det är, säger Jennie Walldén skrattande och sniffar i luften redan innan hon smakat på maten. 

Med räkgrytan framför sig börjar hon sakta peta runt med skeden och sållar ut de ingredienser hon ser med blotta ögat. Räkor, lök, tomat, koriander.  – Det var väldigt gott. Det är lite styrka vilket jag gillar och vitlöken och koriandern ger en fräschör. Det är gott med löken som är lite krispig också. Jag hade dock tillsatt lite syra, kanske i form av lime, säger hon. 

Efter att ha gissat åtta ingredienser rätt säger hon fisksås och åker ut.  – Nej, jag skulle ha sagt kokosmjölk i stället. Va? Var det inte det? Haha, okej. 

Hur det går i finalen i morgon återstår att se men hon menar att hon möter hårt motstånd.  – Trots att Carl är så ung så har han så mycket bra tankar. Han har sjukt bra känsla för smaker, han är duktig på att få maten att vattnas i munnen och han gör maten vacker att se på. 

Vad är hans svaghet? – Carl är bra på de svenska smakerna men inte så bra på de mer exotiska köken. 

Finalisten Carl Bodin Svensk säger att han är nervös för smaktestet redan när han kliver innanför tröskeln. Han sätter skeden ivrigt i grytan och smakar.  – Det är mycket trevligare stämning här än under inspelningarna då man hade Markus Aujalays skarpa blick på sig, haha. 

De fyra första ingredienserna han gissar på är samma som de fyra första Jennie tog. Efter sju gissningar kommer felet då han säger basilika.  – Det här är mer din rätt, Jennie, med de här smakerna.  – Men det är ju räkor i, Carl, kontrar Jennie och syftar på Carls Göteborgsursprung. 

Carl berömmer grytan men tycker att den är på gränsen till för stark.  – Det är trevlig hetta men jag är lite klen. Men en pasta till den här en fredagskväll hade varit perfekt. 

Han gratulerar Jennie som vann smaktestet med en poäng och säger att hon kommer bli tuff att ställas emot i finalen.  – Jag kände redan från början att hon var bra. Hon kan mycket om mat, är trygg i det hon gör och hon är mångfasetterad. 

Vad är hennes svaghet?– Hon är en väldig tävlingsmänniska och då kan det finnas en risk att man drabbas av stundens allvar.

Jennie Walldén och Carl Bodin Svensk gör upp om vinsten i ”Sveriges mästerkock”.
Jennie Walldén och Carl Bodin Svensk gör upp om vinsten i ”Sveriges mästerkock”.
klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro