ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här vanvårdades 70 katter

Josefin Svenberg · 25 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
Bilder från lägenheten i Sundsvall där ett 70-tal katter levde ensamma i misär.

Bilder från lägenheten i Sundsvall där ett 70-tal katter levde ensamma i misär. Foto: Maria Eilertsen/Sundsvalls Tidning


Ett 70-tal katter levde ensamma i lägenhet. Länsstyrelsen kom på besök – då valde ägaren att skjuta djuren. Fick behålla två katter.

klar

Artikellänk är kopierad

Beväpnad med pistol, skyddsmundering och gasmask tog sig eftersöksjägarna in i lägenheten.
Beväpnad med pistol, skyddsmundering och gasmask tog sig eftersöksjägarna in i lägenheten.Foto: Maria Eilertsen/Sundsvalls Tidning

I en fruktansvärd stank, bland trasiga möbler och i sin egen avföring har ett 70-tal katter levt i en lägenhet i Sundsvall. Sedan maj ska ingen människa ha bott där, men djuren har fått mat och vatten. Förra veckan kom länsstyrelsen på besök och gav djurens ägare ett ultimatum. – Hon fick några dagar på sig att göra någonting åt situationen. Så hon valde själv att avliva katterna och tog dit en skytt, säger Helen Ahlqvist på länsstyrelsen i Västernorrland till Metro. Beväpnad med pistol och klädd i full skyddsmundering, inklusive gasmask, gick en eftersöksjägare in i lägenheten i tisdags för att påbörja avskjutningen. Kattkropparna samlades sedan i sopsäckar och kördes till en soptipp utanför staden, skriver Sundsvalls Tidning. Enligt en granne har samma sak hänt tidigare. – Då var det 48 katter som fick avlivas. Ägaren fick behålla två och kanske är det deras avkommor som nu avlivas, säger grannen till Sundsvalls Tidning. En polisanmälan om djurplågeri ska vara inlämnad.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro