ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här växer det nya Stockholm fram

Hanna Göransson · 14 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Klicka för större bild.

Klicka för större bild.


klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm växer. Just nu pågår ett flertal stora byggprojekt i staden. I dag fattar stadsbyggnadsnämnden beslut om visionen för framtiden.

Parallellt med att koppla ihop innerstaden och ytterstaden pågår en rad byggprojekt utanför tullarna. Årstafältet är en viktig länk i att skapa en tätare och mer sammankopplad stad. Andra områden med potential är Farsta-Skärholmen, Älvsjö och Vällingby-Kista. – De områdena kan utvecklas till något spännande och till ett komplement till innerstaden, säger Niklas Svensson. Genom att satsa på ytterstaden får man en större variation i staden.  I dag bor drygt 810 000 personer i Stockholm som man räknar med att vara en miljonstad år 2030. Enligt Svensson är det inga problem att möta det behovet. Om man satsar på att utveckla ytterstaden. En fungerarande kollektivtrafik är en förutsättningen och infrastrukturen är avgörande. – De områden som har bäst förutsättningar är de som har en kommersiell grund att stå på som ett fungerande köpcentrum eller i Älvsjös fall mässan, säger Svensson

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro