ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Här växte knarket

Andreas Jelvefors · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Cannabis i kommunens planteringar är ingen nyhet för Malmös slottsträdgårdsmästare John Taylor. – Det dyker upp lite här och var, bland annat i Folkets park.
Cannabis i kommunens planteringar är ingen nyhet för Malmös slottsträdgårdsmästare John Taylor. – Det dyker upp lite här och var, bland annat i Folkets park.Foto: Klara Leo

Narkotikan trängs med blommorna i Malmö stads krukarrangemang på stan. Natten till i går genomförde polisen en gryningsräd.Cannabis sativa. Den narkotiska snabbväxande plantan har slagit rot i kommunens offentliga blomster­krukor.– Det är inte första gången det händer, säger John Taylor, ­slottsträdgårds­mäs­t­are i Malmö.Den här gången ryckte polisen ut. Natten till i går gav sig en styrka ut för att gräva i jorden på ett antal misstänkta ställen.– Vi fick ett tips om att någon sått cannabis i kommunens blomsterlådor. Vi gav oss ut i natt (läs: natten till i går) och kom hem med sammanlagt ett sextiotal sticklingar, säger Jonas Jönsson, kriminalinspektör.En förundersökning om brott är inledd. Polisens teori är att det är drogliberala krafter som spelar myndigheterna ett spratt.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro